De voordelen van keramische tegels van Villeroy & Boch

Tegels branden niet

Gloeiende as van sigaren of sigaretten, die op menig andere vloerbedekking blijvende schade aanricht, laat de tegel koud.

Tegels zijn antistatisch

Anders dan bij veel andere vloeren veroorzaakt u door wrijving of door erop te lopen geen statische elektriciteit. Dat voorkomt bijvoorbeeld dat u bij het aanraken van de waterkraan een onaangename, kleine schok krijgt. Behalve de hygiënische voordelen is de antistatische eigenschap een reden waarom er speciale, elektrisch geleidende tegels in operatiezalen worden gebruikt.

Tegels zijn vriendelijk voor de gezondheid

Het oppervlak van keramische tegels, zowel de geglazuurde als de ongeglazuurde, is zeer dicht. Microben, mijten en andere micro-organismen, die voor zeer veel allergieën verantwoordelijk zijn, hebben hier bij normaal onderhoud nauwelijks overlevingskansen. Om deze reden zijn tegels in de woning ook vanuit medisch oogpunt aan te bevelen.

Tegels zijn hygiënisch en eenvoudig te reinigen
Niet alleen om deze reden zijn tegels goed voor het milieu. Ze kunnen bovendien milieuvriendelijk als bouwafval worden verwijderd. De natuurlijke onderdelen van tegels zijn onbeperkt aanwezig in de natuur.

Ook hun duurzaamheid draagt bij aan de milieuvriendelijkheid. Tegels zijn bij een adequate verzorging en vakkundige betegeling ook jaren later nog even mooi als op de dag dat ze gelegd werden.

Tegels zijn kleur- en lichtecht

Wie zich realiseert dat kleuren in belangrijke mate bijdragen aan de harmonie in een ruimte, weet dat dit geen onbelangrijke factor is bij de keuze voor een keramische vloerbedekking (zie 
hoofdstuk “Vormgeving met tegels”).

Tegels zijn duurzaam

Dit is een voordeel dat speciaal met betrekking tot vloeren niet hoog genoeg kan worden ingeschat.

Tegels zijn weinig vlekgevoelig

Geglazuurde tegels hebben zelfs niets te duchten van een omgevallen glas rode wijn – de schrik van menige huisvrouw (m/v). Vochtig dweilen is voldoende. Ongeglazuurde vilbostone porcellanato tegels zijn vaak al vooraf in de fabriek voorzien van vilbostoneplus, waardoor ze ongevoelig zijn voor de meeste in de huishouding gebruikelijke vlekvormers.

Tegels zijn in hoge mate kras- en snijvast

Vooral bij de hardere steengoedtegels moet het wel heel raar lopen als de tegel werkelijk wordt bekrast. Geglazuurde tegels zijn zelfs niet bang voor puntige hakken. Ze zijn drukbestendig. Het glazuur van vloertegels is zo hard dat ook een naaldhak er geen vat op krijgt. Vorstbestendig vilbostone tegels zijn de ideale vloerbedekking voor balkon en terras. Bij een vakkundige betegeling blijven ze weerbestendig.

Let er bij geglazuurde buitentegels op dat ze slipvast zijn, om het risico van ongelukken te verkleinen (zie vaklexicon “Slipvaste tegels”). Kleinformaat tegels versterken door hun grote aantal voegen het antislipkarakter.

Voor de goede werking van vloerverwarmingen bestaat er nauwelijks een betere vloerbedekking dan tegels, aangezien deze een goed temperatuurgeleidingsvermogen bezitten.

Veel van de genoemde eigenschappen maken tegels ook in ecologisch en economisch opzicht tot een zeer aantrekkelijke wand- en vloerbedekking. Vooral door hun duurzaamheid verdienen de aanvankelijk hoog lijkende investeringen zichzelf al na korte tijd volledig terug.

Bekijk de website van Villeroy & Boch

Wij bellen u

Wij nemen graag de tijd voor u! Vrijblijvend advies of een afspraak maken? Laat het ons weten:


Direct geholpen worden? Bel ons!
0321 - 32 54 95

Villeroy & Boch

inspiratie